Aanschuif maaltijden

Nabershof / Volk van Grada biedt wekelijks aanschuifmaaltijden.

 

Vanaf woensdag 1 oktober biedt de Nabershof / Volk van Grada wekelijks op woensdagen om 18.00 uur de mogelijkheid om aan te schuiven bij biologische maaltijden.

Voor de maaltijden worden de ingrediënten uit de volkstuinen achter De Nabershof gehaald. Dit volkstuinencomplex kent steeds meer amateurtuinders die op biologische wijze, dus zonder chemische (hulp)middelen, hun producten zaaien, telen en oogsten. Te veel om zelf allemaal op te eten. Uit de kring van geïnteresseerden bleek er vervolgens ook een kok te zijn die het op zich wil nemen om met enkele vrijwilligers de maaltijden wekelijks te bereiden. En daarna is het idee om te komen tot wekelijkse aanschuifmaaltijden omgezet in een concreet plan.

Na een proefmaaltijd voor 20 personen is de organisatie en uitvoering op orde als het gaat om wat er wekelijks wordt gegeten en wat het moet kosten. Het wekelijkse menu is: “Eten wat de pot schaft”. Er wordt gegeten wat de tuin(en) op dat moment te bieden hebben en de gezonde maaltijd met biologische groentes kost € 10, – per persoon. De maaltijd op woensdag 1 oktober valt in de landelijke week van de smaak en heeft als thema ‘bonen en peulvruchten’.

De Nabershof, het Volk van Grada, biedt de locatie (het Theehuis) en het gebruik van de keuken met bijbehorende faciliteiten en de organisatie en uitvoering berust bij Alberta Rollema uit Coevorden.

Het initiatief mag aangemerkt worden als een experiment. Het past binnen de doelstelling om De Nabershof in meerdere opzichten nieuwe perspectieven te bieden voor de toekomst, de tuinders worden gestimuleerd om meer biologische producten te produceren en voor geïnteresseerden/belangstellenden biedt het de mogelijkheid om wekelijks tegen een beperkt bedrag een gezellige en gezonde maaltijd te eten. Eind van het jaar wordt gekeken of het experiment is aangeslagen en of er perspectieven zijn om het meer marktconform te laten functioneren.

Van tevoren aanmelden is een voorwaarde; dat kan tot elke maandag voor de geldende woensdag tot 19.00 uur  via E-mail:  aanschuiveninemmen@gmail.com  of via het mobiele nummer 06  19199934 (Alberta Rollema). Echter geldt wel vol=vol en dat is bij 25 personen.